SON EKLENENLER

Ankara’dan, İsrail ile ticareti kesin çağrısı

Tüm dünyada “Küresel Eylem Günü” ilan edilmesinin ardından Gazze için yürüyüş programları gerçekleştirilirken, Ankara’da Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde ABD Ankara Büyükelçiliği önüne kadar Gazze için yürüyüş gerçekleştirildi.
18 Şubat 2024 09:30

Yürüyüşün ardından gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan MAZLUMDER Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Acar, İsrail ile sürdürülen ticarete dikkat çekerek, “İsrail ile olan ticaretin, petrol sevkiyatının devam etmesini, Türkiye limanlarından gemilerin İsrail’e hiçbir şey olmamış gibi sevkiyata devam ediyor olmasını hayret ve şaşkınlıkla izliyoruz. Buradan Türkiye yetkililerine tekrardan İsrail ile her türlü ticari, diplomatik ilişkileri kesme çağrısı yapıyoruz” dedi.

İşgalci Siyonist İsrail, 7 Ekim’den bugüne Gazze’ye saldırılarını sürdürüyor. Tüm dünyadan tepkiler ise devam ediyor. 17 Şubat tarihinin tüm dünyada “Küresel Eylem Günü” ilan edilmesinin ardından Gazze için yürüyüş programları gerçekleştirilirken, Ankara’da Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından ABD Ankara Büyükelçiliği önünde bir basın açıklaması gerçekleştirilirken, platform adına MAZLUMDER Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Acar açıklamayı gerçekleştirdi.

“İSRAİL, BATILI DEVLETLERİN HİMAYESİNDE KATLİAMLARINA DEVAM ETMEKTEDİR”

İşgalci İsrail’in Gazze’de 133 gündür saldırılarını sürdürdüğünü ifade eden Acar, can kaybının 28 bini aştığını, enkaz altında kalanlar ile birlikte can kaybının 35 bin civarında olduğunu belirterek, “Bu kayıplar içinde hayatını kaybeden çocukların sayısı 12 bini, kadınların sayısı ise 8 bini geçti. 350’ye yakın sağlık çalışanı hayatını kaybederken, öldürülen gazeteci sayısı 126’ya ulaştı. Gazze bugün sadece katliamlarla değil aynı zamanda açlık ve salgın hastalıklarla da karşı karşıyadır. Uluslararası Adalet Divanı’nın kararına, Birleşmiş Milletler kararlarına, uluslararası kuruluşların ve dünyanın farklı coğrafyalarında meydanlarda gösteri yapan kamuoyunun çağrılarına rağmen İsrail; başta Amerika ve İngiltere olmak üzere batılı devletlerin himayesinde katliamlarına ara vermeden devam etmektedir” dedi.

“İSRAİL İLE HER TÜRLÜ TİCARİ, DİPLOMATİK İLİŞKİLERİ KESME ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ”

İsrail’in hastaneleri bombalaması, çocuk, kadın ve sivilleri katletmesine karşı Batılı devletlerin sessiz kalması ile bugüne kadar savundukları bütün değerleri ayaklar altına aldığını belirten Acar, “İslâm ülkeleri kayda değer hiçbir şey yapmamış ya da yapabileceklerinin çok azını yapmışlardır. Bu çerçevede Türkiye’nin yaptıkları da beklenenin çok altında kalmıştır. Yaşanan bu kadar acıya rağmen, soykırıma varan katliamlara rağmen İsrail ile olan ticaretin, petrol sevkiyatının devam etmesini, Türkiye limanlarından gemilerin İsrail’e hiçbir şey olmamış gibi sevkiyata devam ediyor olmasını hayret ve şaşkınlıkla izliyoruz. Tarihe, torunlarımıza utanmadan anlatamayacağımız anılar biriktiriyoruz. Buradan Türkiye yetkililerine tekrardan İsrail ile her türlü ticari, diplomatik ilişkileri kesme çağrısı yapıyoruz. Uluslararası Adalet Divanı’nda Güney Afrika’nın yanında davaya müdahil olmaya davet ediyoruz. İsrail’de savaş suçu işlemiş yetkililer hakkında Türkiye’de açılmış davaların önünü açmaya, İsrail ordusunda askerlik yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hakkında vatandaşlıktan çıkarılma ve yargılanmalarını talep ediyoruz. Amerika’nın İncirlik ve Kürecik üslerini kapatmaya davet ediyoruz. Uluslararası alanda bölge ülkelerinin İsrail'i izole etmesi yalnızlaştırması için baskı oluşturmaya, bu kapsamda İsrail'e uçuşlar için hava sahasını kapatmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

MİLLİ GAZETE

POLİTİK BAKIŞ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER