SON EKLENENLER

Bakan Soylu, Gara'ya giden HDP'li vekilin ismini açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, Gara'ya giden HDP'li vekilin Ağrı milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu açıkladı. Bakan Soylu ayrıca Gara bölgesinin PKK için çok önemli olduğunu belirterek, "Gara neyi ifade ediyor? Kandil koridoru, Suriye koridoru, Sincar koridoru, bu koridorun geçiş alanı Gara'dır. İkinci özelliğine Gara'nın Sözde Apollo Akademisi buradadır. Sağlık, eğitim, havacılık, hepsi buradaki alandadır. Bu alan savunması çok kolay, tepeleri olan bir alandır" dedi.
21 Şubat 2021 08:46

Türkiye'deki terörist sayısı 300'ün altına indi. Türkiye'de girilmedik alan bırakmadık. Başlarını çıkartamıyorlar. Son 4 yılda terörist sayısı yüzde 88 azaldı. İçeride basmadık yer bırakmadık. Sadece teröristle değil, terörün finansmanıyla da uğraştık. Tamamiyle terörü finanse eden, lojistik destek sağlayan anlayışa da darbe vurduk. 

HEDEFİMİZ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YUVALARINI İMHA ETMEK

Gara'nın altında bir Lelikan suyu var. Bu suyun ötesi düzlüktür. Orada terörist olmaz. Bizim temel amacımız orada terör örgütünün yaşam alanlarını, lojistik alanlarını, eğitim alanlarını kaldırmak. Gara'da bunu yaptığınız andan itibaren kalbe girmişsiniz demektir. TSK'nın yaptığı operasyon tam olarak budur. Hedefimiz terör örgütünün yuvalarını imha etmek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara'ya giden HDP'li milletvekilinin HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu açıkladı.

İşte Soylu'nun konuşmasından satırbaşları

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 21. asrın başıyla Türkiye kendisine bir yol çizdi. Dünya bu dönemde bir yönsüzlükle karşı karşı kaldı. Türkiye bu dönemde umut dolu bir yürüyüş yaparken, dünyadaki diğer coğrafyalara da örnek oluyor. Birinci Dünya Savaşı'nın en önemli nedenlerinden biri sömürge sisteminin sıkışmasıdır. Bundan sonra yine bir sıkışma yaşanması sonucu İkinci Dünya Savaşı meydana geldi. Dünya bir umutsuzluk girdabı içinde ve bu noktada sömürge sıkışmışlığın atlatılması gerekiyor. Problemin İslam ülkelerine ve Orta doğu'ya ve maliyetine yıkmak istediler. Ancak bu noktada Avrupa ülkeleri kendi dengelerini kaybettiler.

TÜRKİYE BİR UMUT OLDU
21.asırda bunu iyi okuyan Recep Tayyip Erdoğan ve halkı geçmişte yaşanan olaylardan ders alarak altyapısını ciddi şekilde geliştirdi. Bu Libya'ya, Azerbaycan'a umut oldu. Türkiye'nin bugünkü ekonomik büyüklüğü bugünkü altyapımızın karşılığı değil. Batı Türkiye'yi bir girdaba sürüklemek istiyor ve bu çok sayıda değerleri yok ederek yapmak istiyor. Aramızdaki batı ve dünya ile fark şudur. Bizim dinimiz umutsuzluğu reddeder. Türkiye ve Anadolu bu kültürel çatışmalara karşı savaş veriyor ve batının bu umutsuzluğu yaymasına karşı direniyor.

TÜRKİYE'NİN BİR İSTASYON OLMASINI İSTEMİYORLAR
Türkiye'nin neden kapasitesi büyümesin? Neden kendi otomobili olmasın? Neden kendine ait savaş gemisi olmasın? Onlar İstanbul Havalimanımızın da olmasını istemediler. Çünkü onlar bizim bir istasyon olmamızı istemediler. Türkiye ABD ve Rusya'yı dengeleyebilen ve Çin'i de bir tarafta tutabilen bir ülkedir.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN HİSSETTİRMEDEN POLİTİKALAR ÜRETTİ
Recep Tayyip Erdoğan yaşananları çok iyi okudu ve hissettirmeden politikalar üretti. Türkiye'nin bazı akademisyenleri, aydınları bazen batının gemisine biniyor. Bunun iki nedeni var. Kimisi ideolojik kimisi de hasetlik içinde. Dünyanın bu gelişmişliğine rağmen benim yakıştırmadığım bir şey var. Avrupa ülkeleri ciddi anlamda marjinal etki altındalar.

Türkiye devletiyle milletiyle hep bir bütün olup teröre karşı bir bütün olmuştur. Bazen uluslararası sistem Türkiye'nin boğazına çöküp hareket kabiliyetini daraltmıştır. Böyle bir durumda ufkunuz daralıyor, kabiliyet alanınız daralıyor. Emniyet ATAK helikopteri aldı. Bunları görmeden terörle mücadeleyi anlayamayız. Terörle mücadeleyle bir diğer nokta ise halk. Ülkenizin batısını geliştirdiğiniz gibi, doğusunu da geliştirmek durumundasınız. Bu durum terörle mücadele açısından büyük katkı sağlıyor. Doğu ve güney doğunun geri kalmışlık sendromunu ortadan kaldırıyorsunuz. Diyarbakır caddeleri Paris'ten Londra'ya benziyor. Biz böylece istismar alanlarını kapatıyoruz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN HEDEFLEDİĞİ KONSEPTİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Türkiye bir taraftan Fırat Kalkanı 2 bin, ikincisi Zeytin Dalı 2 bin kilometre ardından Barış Pınarı Harekatı 4 bin kilometre. Toplam 8 bin kilometre alan. Türkiye böylece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedeflediği konsepti gerçekleştirdi. Bu alanlara Türkiye'nin girilmesi istenmiyordu. ABD ve Avrupa bu alanlardan Türkiye'yi kısıtlayacaktı. Hareket alanının daraltacaklardı. Biz bugün oradayız. Orada olduğumuz için bugün Türkiye'de huzur var.

ABD'NİN SKANDAL GARA AÇIKLAMASI
ABD'nin Gara açıklaması kabul edilemez. 15 Temmuz'da da aynısını yaptılar. Senin muhattabın NATO müttefikin olan Türkiye'nin söylediğidir. Bir terör örgütü değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız hemen cevabını verdi. Dışişleri'ne çağrıldı. Videolar ve fotoğraflar gösterilince hemen cevap alındı. Ama büyük devlet böyle yapmamalı. Burada elbetteki Avrupa'nın sessizliği ve Avrupa'nın bu konudaki meseleyi ilk önce izleyelim de son değerlendirelim tavrı da bir tara kaydedilmesi gereken bir tavır olmalıdır.

SOYLU, TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÇİRKİN YÜZÜNÜ AÇIKLADI

Terör örgütü ahlaksız bir yapıdadır. Terör örgütünün namussuz elebaşı olarak nitelendirdiklerimizin 17-18 yaşındaki çocuklara tecavüz ettiği ve oradan olan çocukları alıp götürüyorlar, onları terörist yapmak için büyütüyorlar. Irak'ın, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılıyız. Ama oradan bizi istikrarsızlaştırmak, bölmek-parçalamak için ellerinden gelenleri yapanlara da müsamaha göstermeyiz. Bu alanın hepsini temizlemek milletimizin bize talimatıdır.

MURAT KARAYILAN AÇIKLAMASI

Sayın Cumhurbaşkanımızın yönettiği Türkiye'de imkansız yoktur. Biz Murat Karayılan ve diğerleriyle ilgili verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Çekin bakalım sayın Cumhurbaşkanını bu sistemin arkasından, bak bakalım bize bir adım attırırlar mı? Üfürürler bizi. Çok büyük bir güçle mücadele ediyoruz.

21 TERÖR EYLEMİ ENGELLENDİ

Geçen yıl 248 terör eylemini engelledik. Yılbaşından bu yana 21 terör eylemini engelledik. Bir taraftan bunu yapıyorsunuz, bir taraftan da terör örgütünün çocuklarımızı kandırmasını önlüyorsunuz. Yılbaşından beri 1 kişi gitti.

HDP TERÖR ÖRGÜTÜNÜN PARTİSİDİR

HDP terör örgütünün partisidir. Bahsettiğiniz kişilerin siyasal kişilikleri, inisiyatifleri yoktur. Hepsi PKK'nın rehinesidir, esiridir. Zihnen kirletilmişlerdir, düzelmeleri de mümkün değildir. 4 tane bildiri oldu: HDP'nin MKYK'sının bir bildirisi oldu, İnsan Hakları Derneği'nin bir bildirisi oldu, PKK'nın bir bildirisi oldu, bir de Türk Tabipler Birliği'nin bir tweet'i oldu. Hepsinin mantığı aynı. Buna bir eklem daha yapıldı: CHP'nin grup toplantısında sayın Kılıçdaroğlu. Ne dediler? 'Burada devlet sorumludur'.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER ZİYARETLERİ

Bize gösterdikleri nezakette bir şey vardı diyemem. İlk önce Sayın Kılıçdaroğlu'na gittik ve Sayın Akar orada neden bu operasyonun yapıldığı, Gara'nın bizim için ne ifade ettiğini, bundan sonraki ve önceki operasyonlarımız hakkında yaklaşık yarım saat bir izahat verdi. Sonra söz bana geçti, terör örgütünün burada neyi murat ettiğini paylaştık. Ondan sonra da 1-2 soru sordu sayın Kılıçdaroğlu. Biz sorular olmasından memnun olduk. Cevap verdik. Ardından Sayın Akar çok medeni bir yaklaşımda bulundu, "Daha sorularınız varsa biz cevaplamaya hazırız" dedi. Siz bu karşılıklı konuştuğumuz şeyden yarım saat sonra herhangi bir tatmin olmama hissinizi ifade etmeden söylüyorsanız, ben kendimi aldatılmış hissediyorum. Biz burada oyun oynamıyoruz, bir acı üzerinden paylaşım yapıyoruz. Siz tutun, deyin ki "Cumhurbaşkanı sorumlusudur." Ağzınıza sığdırın da bir de PKK söyleyin.

GARA'YA GİDEN HDP'Lİ VEKİLİ AÇIKLADI

2017 yılında terör örgütüne katılan bir kişi, bizim iknamız sonucunda Türkiye'ye adalete teslim oldu. Bunlar geldikleri zaman en büyük korkuları bizim bunlarla yaptıklarımız mülakatlardır. 2017 yılında Nusaybin ve Kızıltepe'ye geliyor. Terör örgütüne katılmayı kafasına koyuyor ve katılıyor. Kendisine verilen bir telefon numarası veriliyor. Verilen numara, Eski Siirt HDP milletvekili hatice kocaman'ın.ben terör örgütüne katılmak istiyoruzm sizin telefonunuzu verdikler. benim başımı belaya mı sokacaksun diyor ve onun yol göstermesiyle terör örgütüne katılıyor. Gara'dan Mahmhur'a gidileceği söyleniyor. Gara'da bir süredir gördüğü sivil kıyafetli biriyle arabaya biniyor. Ne kadar kaldığını söyledikten sonra yanındaki diyor 'Sen bunu tanıdın mı?' diyor. 'Yok' diyor tanımadım.  Bu HDP Ağrı milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir diyor.

TÜRKİYE GAZETESİ

POLİTİK BAKIŞ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER