SON EKLENENLER

Bekara ev vermeyen ev sahibine kötü haber!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), bekar erkeğe ev kiralamayan ev sahibi ve emlakçıya, ayrımcılık yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle sırasıyla 5 bin ve 3 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.
10 Şubat 2021 21:30

Gerekçede "Kiralanmak istenen evin internet sitesindeki ilanına bakıldığında 'bayana ve aileye' uygundur ibaresi görülmektedir. Bu ilandan, bekar kadınların evi kiralama konusunda sorun yaşamadıkları, dolayısıyla ev sahibinin medeni hal temelinde değil, cinsiyet temelinde bir ön yargısının olduğu anlaşılmaktadır." denildi.

İstanbul'da yaşayan Y.A, erkek  olduğu gerekçesiyle kendisine ev kiralanmaması üzerine cinsiyet temelli  ayrımcılığa uğradığını belirterek TİHEK'e başvuru yaptı.

Başvuruyu inceleyen TİHEK, emlakçı Ş.M'den yazılı görüş talep etti.  Ş.M, yazılı görüşünde, ev sahibinin aile binasına bekar erkekleri istemediğini,  gayrimenkul danışmanlarının ev sahibinin kriterlerine uygun kiracı bulmakla  mükellef olduğunu ifade etti.

"Bekar erkeklere evin kiralanmaması" talimatının ev sahibi tarafından  verildiği iddiası nedeniyle kurum, ev sahibi E.G'den de yazılı görüş istedi.  Muhatap ev sahibi, daha önce dairesini bekar erkeklere kiraladığında çok sorun  yaşadığını, bu sebeple dairesini bekarlara kiralamak istemediğini belirtti.

TİHEK, yapılan incelemenin ardından, ev sahibi ve emlakçının  ayrımcılık yasağını ihlal ettiğine, ev sahibi E.G. hakkında 5 bin, emlakçı Ş.M.  hakkında ise 3 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

KAMU EXPRESS

POLİTİK BAKIŞ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER