SON EKLENENLER

Market ve fırınlarınlar için 81 ilde saatler değişiyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan karar doğrultusunda, COVID-19 ile mücadele kapsamında 29 Nisan saat 19.00'da uygulanmaya başlanan ve 17 Mayıs 05.00'te sona erecek tam kapanma dönemi devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'nın yeni genelgesiyle birlikte yeme-içme yerlerinin çalışma saatinde değişikliğe gidildi.
12 Mayıs 2021 08:13

Vatandaşlar, Ramazan Bayramı süresince araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuru yemişçi ve tatlıcılardan 10.00-17.00 saatlerinde, fırınlar ile bunların ekmek satan bayilerinden ise gün boyunca temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

Tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı bu dönemde bakkal, market, manav, kasap, kuru yemişçi ve tatlıcılar, 10.00-17.00 saatlerinde hizmet verebiliyor.

Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bunların sadece ekmek satan bayileri için saat sınırlaması bulunmuyor.

BİM, ŞOK, A101, MİGROS BAYRAM ÇALIŞMA SAATLERİ!

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde zincir marketlerin bayramda kapalı olmalarına ilişkin herhangi bir engel bulunmuyor. Ancak zincir marketler kendi çalışma sistemlerine göre kapalı olma kararı verebilecekler. Geçtiğimiz yıllarda zincir marketler özellikle bayramın ilk 2 günü kapalı oluyorlardı. Bu sistemin bu yıl da devam edip etmeyeceği bilinmiyor.

Her zincir market kendi işleyişi içerisinde personellerine bayram izni verme durumu söz konusu olabilecek. Ancak zincir marketler bayramda personellerini çalıştırma yoluna gitmelerine büyük bir ihtimal olarak bakılıyor. Pazar günleri kapalı olmaları nedeniyle personellerin izin yapacak olmaları bayram tatili ile telafi edilebilecek. Yine de her marketin yapacakları duyurular ile bayramdaki çalışma düzeni market market belli olacak. Şu ana kadar kamuoyuna bir bilgilendirme yapılmadı.

 

İNTERNET BASIN

POLİTİK BAKIŞ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER