SON EKLENENLER

Şekerci'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki: İşine bak ve işimize karışma!.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, devlet memurlarını ve bürokratları işaret ederek söylediği, "Bu size son çağrıdır. ‘Emir almıştım' diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa, Pazartesi itibariyle durun." sözlerine EBS İstanbul 6 nolu şube başkanı İdris Şekerci'den tepki geldi.Şekerci ''Eski Türkiye özlemi duyan, vesayet hasreti ile yanıp tutuşan, kendi siyasi çıkarı uğruna devletinin itibarına kasteden ve   " mafyatik düzene hizmet edemezsiniz" diyerek, zehirli bir dil kullanan;  Biden havarisi, USA uzantılı bir Türkiye hayal eden Kılıçdaroğlu'na sözümüz şudur: Beyim,kamu çalışanı işvereni olduğun şirketin elemanı değildir. Ne  devletinin memuru olan kamu emekçilerini  tehdit edebilirsin,  ne  de   kamu çalışanlarını kategorize ederek politik kirli dilime malzeme etme hakkın var. İşine bak ve işimize karışma!.'' dedi.
18 Ekim 2021 11:48

ŞEKERCİ Açıklamasında şu ifaddelere yer verdi:

NE FİNCANCI KATIRLARINA NE DE VESAYETÇİ ODAKLARA EYVALLAH EDERİZ! 

Sendikacılığın doğasındandır söylenemeyeni söylemek. O yüzden, "fincancı katırları" pek hazzetmez bizden. Ne yapalım işimiz bu. Doğruyu nasıl ki takdir ediyorsak, yanlışı da aynı hassasiyetle eleştirmek  bizim vazifemiz.

Malcolm X'in, "Şimşekleri üstüne en çok 'Oyunları bozanlar' çeker." sözü, bu yönüyle  bizi tanımlayan esaslı bir tespittir. Siyasette,bürokraside ya da hayatın içinde;  toplumun değerlerine, üyenin ve ülkemizin faydasını tehdit eden her türlü  yanlışa karşı çıkmak, düzeltilmesi adına irade ortaya  koymak bizim üyemize ve milletimize karşı vazifemizdir. Bazen kalemin diliyle, bazen de eylemin sözüyle bu vazifenin gereğini hakikatin izinden gitmek surretiyle yaparız.

Hikayesi olmak, "her dönemin adamı olmaktansa her dönem adam olmaktır". Dün, İmam Hatip ve Meslek liselerinin önündeki "katsayı" engeli ile mücadelemizin adı budur. Kamuda başörtüsü engelini aşmak için mücadele ederken, "bizi zora sokuyorsunuz" diyerek eleştiren kimi siyasetçilere aldırmadan "milyon imza" toplayarak, 12 Eylül artığı kılık kıyafet yönetmeliği engelini ortadan kaldıran irademizin hikayesi işte budur.

28 Şubat sürecinde "bin yıl sürecek" diyenlerin kirli taleplerine direnerek, bu uğurda işinden olanların hak mücadelesinde yanında oluşumuz bu yüzdendi. O gün, inancının gereği olarak başörtüsü mücadelesi vererek işinden atılan kamu çalışanlarının, bugün yeniden işine kavuşması için çaba sarf eden de bizdik. Henüz tam olarak alınamayan hakların mücadelesini de bu yüzden sürdürüyoruz ve 28 Şubat davasında  da bu gerekçeyle müdahil olduk.

Bugün, dünden farklı değil.Gördüğümüz yanlışlara, milli şeflik dönemini hatırlatan maksatlı açıklamalara da eyvallah edecek değiliz. Etmiyoruz da..

Eski Türkiye özlemi duyan, vesayet hasreti ile yanıp tutuşan, kendi siyasi çıkarı uğruna devletinin itibarına kasteden ve   " mafyatik düzene hizmet edemezsiniz" diyerek, zehirli bir dil kullanan;  Biden havarisi, USA uzantılı bir Türkiye hayal eden Kılıçdaroğlu'na sözümüz şudur:
Beyim,kamu çalışanı işvereni olduğun şirketin elemanı değildir. Ne  devletinin memuru olan kamu emekçilerini  tehdit edebilirsin,  ne  de   kamu çalışanlarını kategorize ederek politik kirli dilime malzeme etme hakkın var. İşine bak ve işimize karışma!.

Eğer bizi yani Memur Sen'i merak ediyorsan durduğumuz yer bellidir. 17-25 Aralı'kta nerede durduysak bugün de oradayız.15;Temmuz'da sen tankların arasından sıvışarak belediye başkanın evinden darbe girişimini TV'den izlerken biz havalimanında, Saraçhane'de ve Boğaziçi (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) köprüsündeydik.

Ey Kılıçdaroğlu,
Sen bize ayar vermeye çalışacağına önce verdiğin sözü hatırla! Hani namus sözü vermiştin ya "kimseyi işinden gücünden etmeyeceğiz"  diyerek. Partiniz CHP'nin ve ortaklarınızın  yönetimindeki belediyelerden binlerce emekçinin işine son verildi.

O yüzden bize ahkâm kesmeyi bırak ve   biraz da  emekçilerin ekmeği ile oynayan adamlarını sigaya çek. Onları takip et!..


İdris ŞEKERCİ
Eğitim Bir Sen İstanbul 6 No'lu Şube Başkanı

SENDİKA BÜLTENİ

POLİTİK BAKIŞ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER