SON EKLENENLER

Türkiye’deki yerel seçimlere ilişkin dış basında ilk manşetler

Yerel seçimin ilk sonuçları belli olmaya başladı. Saat 17.00’de ülke genelinde sandıkların kapanmasıyla birlikte, oy sayımına geçildi. Türkiye’deki yerel seçimler, dış basın tarafından da yakından takip ediliyor. İşte 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin dış basında ilk yankılar…
01 Nisan 2024 10:29

31 Mart Yerel Seçimleri’nde oy kullanma işlemleri saat 17.00 itibarıyla tüm ülkede sona erdi. Saat 21.46 itibarıyla sandıkların neredeyse yarısı açıldı.

Yerel seçimlere ilişkin ilk sonuçlar yabancı basının da gündeminde.

Dış basında İstanbul başta olmaz üzere büyükşehirlerdeki ilk sonuçlar haberlere yansıdı.

Özellikle ise İstanbul'daki sonuçlar başlıklara çekildi.

İngiliz The Guardian gazetesi, “Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul belediye başkanlığı yarışı ön planda” başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde yerel seçimler için kayıtlı yaklaşık 61 milyon seçmenin bulunduğu, bunların arasında 1 milyondan fazla ilk kez oy verecek olan genç seçmen yer aldığı vurgulandı.

BBC de benzer bir şekilde İstanbul ve Ankara’dan gelen ilk seçim sonuçlarına yer verdi, ana muhalefet adayının ilk sonuçlara göre önde olduğunu yazdı.

Alman basınından DW ise “Türkiye yerel seçimleri: Kilit kentlerde muhalefet CHP önde” başlığının altında büyükşehirlerdeki ilk sonuçlara yer verdi.

CNN TÜRK

POLİTİK BAKIŞ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER